Lana dameskleding

De filosofie van het Duitse dameskleding label Lana is het vormen van een wereld waarin kleding duurzaam en recyclebaar wordt. De eigen visie ten aanzien van duurzame en ethische mode is dat kledingstukken niet langer verdwijnen tussen het afval maar worden gerepareerd in plaats van weggegooid. De kledingstukken die door hevige slijtage niet kan worden hersteld wordt verzameld en ter recycling aangeboden. Van het bruikbare materiaal dat aan het eind van dit proces overblijft wordt weer nieuwe kleding gemaakt. Een gedachtegoed gebaseerd op het ideale proces van hergebruik van materialen, duurzame kleding zoals het bedoeld is.


Lana meer dan duurzame mode alleen

Naast het produceren van eerlijke kleding heeft het fashionlabel tal van bedrijfsactiviteiten ontwikkeld die duurzame mode onder de aandacht van het grote publiek moet brengen. Jaarlijks organiseert Lana het grootste fair fashion evenement in Australië waar inmiddels meer dan honderd duurzame modeontwerpers hun collecties mochten presenteren. In 2013 lanceert Lana een tijdschrift dat de mode-industrie op z’n kop zet. Met onderwerpen die uitvoering handelen over ethische en milieukwesties in de fast fashion. Het geeft een kijk achter de schermen van de textielindustrie en zoemt in op de nadelige gevolgen die met de productie gepaard gaan. Het tijdschrift wil zo bijdragen aan een betere wereld waarbij ruime aandacht uitgaat naar informatievoorziening ten aanzien van groene alternatieven in de modebranche.


De mode-industrie transformeren naar volledige duurzaamheid

Het bedrijf achter Lana Damesmode zet zich volledig in om van duurzame en ethische mode de hedendaagse standaard te maken. In deze transformatie kunnen de eerste successen gevierd worden. Vanwege de inspanning die de eigen initiatieven hebben gekost is het gestelde doel ten dele bereikt, veel mensen zijn hierdoor meer bewust kleding gaan kopen. De ingeslagen weg om de textielindustrie om te vormen naar volledige duurzaamheid is nog lang. Toch heeft Lana aangetoond dat duurzame mode voldoet aan de hedendaagse modetrends zonder dat dit ten koste gaat van stijl en vormgeving.

 

 terug