Alchemist Kleding

Alchemist Kleding een Nederlands modemerk die inzet op duurzaamheid met een merknaam gebaseerd op de beoefenaar van de alchemie. De Alchemist was een voorloper van de moderne scheikunde die dacht dat het samenvoegen van verschillende metalen goud opleverde. Een Alchemist onderzoekt waaruit de bouwstenen van de aardse materie bestaan en voelt zich verbonden met de natuur. Alchemist Kleding voelt zich eveneens verbonden met de natuur en kiest daarom bewust voor duurzame materialen voor hun collecties.


Biologisch katoen, Tencell en Modal

Biologisch katoen is naast Lyocell (Tencell), diervriendelijke wol en viscose een  door Alchemist veel gebruikt materiaal . Met name Bio-katoen heeft, afgezien van milieuvriendelijke teelt,  fatsoenlijk loon en goede  arbeidsomstandigheden een duidelijk  betere kwaliteit dan niet-biologisch katoen. Zo voelt deze kleding merkbaar zachter aan, ademt het beter  en heeft het een vocht absorberend karakter. Een relatief nieuw materiaal is Modal; een uit natuurlijke grondstoffen vervaardigde vezel die ten opzichte van Viscose een aantal betere eigenschappen bezit. Al deze materialen worden vertaalt naar trendy creaties van hoge kwaliteit.  Alchemist stelt zich als motto:” inspireren, niet dicteren” mode is persoonlijk , het geeft aan wie je bent. Mens en materie staan met elkaar in verbinding  Alchemist Kleding onderschrijft dit middels hun vele tijdloze, duurzame creaties.


Alchemist bewaakt haar Duurzaamheid

De gehele logistieke keten wordt door fashionlabel Alchemist zorgvuldig bewaakt op kwaliteit en het nakomen van gestelde normen ten opzichte van duurzaamheid. Alchemist heeft in 2016 een convenant ondertekend van de SER waarin wettelijk bindende afspraken staan over arbeidsvoorwaarden, mensenrechten en gezondheid en het milieu. De overeenkomst: Convenant Duurzame Kleding en Textiel  is ondertekend door bedrijven, brancheorganisaties, vakbonden en de Nederlandse overheid en verplicht participanten de gestelde doelen na te leven.

 

 terug