Bij Miss Green staat eerlijk en duurzaam centraal

Het Nederlandse duurzame kledingmerk Miss Green wordt in 2008 opgericht door Maaike Groen. Vanaf de start van haar bedrijf is er de volle overtuiging, ondernemen in fashion moet duurzaam dit is niet een keus maar een must! Maaike Groen ziet het voor zich: “Een wereld waar mensen een eerlijk loon krijgen, waar gewerkt wordt onder goede arbeidsomstandigheden. Waar mensen niet langer worden uitgebuit en blootgesteld aan ziekmakende chemicaliën” Het kledingmerk Miss Green laat zien dat dit mogelijk is, dat als de bereidheid bestaat er daadwerkelijk dingen kunnen veranderen


Een Fashionlabel met uitsluitend Fair Fashion

Miss Green is er in geslaagd uit te groeien tot een fashionlabel die meetelt in het segment duurzame mode. De makkelijk draagbare ontwerpen zijn van hoge kwaliteit,de comfortabel  en zacht aanvoelende kleding is met respect voor mens en de wereld waarin we leven gemaakt. Van elegante zomerjurkjes tot warme gebreide truien het modemerk laat zien dat duurzaam geproduceerde kleding modieus en hip kan zijn.


Tijdloze mode die lang meegaat

Om er zeker van zijn dat het productieproces aan de juiste eisen voldoet wordt de kleding uitsluitend in gecertificeerde ateliers gemaakt. Certificering volgens het GOTS (Global Organic Textile Standard ) en de SA8000 standaardisatie. In de textielbranche moet nog veel veranderen als het aankomt op duurzaamheid. Bij Miss Green echter is het vanaf het begin duidelijk: duurzame kleding kan mooi zijn. Mooie kleding die tijdloos is en lang meegaat en ook na het vele wassen hun goede pasvorm weten te behouden.

 

 terug